W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

 - Otwiera się w nowym oknie

Instytut Inżynierii Chemicznej

Zobacz Instytut na tle

Logo BIP -  - Otwiera się w nowym oknie Otwórz BIP
Aktualna wersja
Wróć na stronę główną
Wybierz język angielski
Wróć

Wpływ folii na bazie skrobi na jakość śliwek

Data publikacji: 30.12.2020
Tytuł publikacji: Wpływ folii na bazie skrobi na jakość śliwek
Autorzy: Ewelina Basiak
Informacje o czasopiśmie: Prace Naukowe Instytutu Inżynierii Chemicznej Polskiej Akademii Nauk
Tagi: filmy do żywności, powłoki, materiały skrobiowe

Abstrakt: Śliwki (Prunus domestica cv. Jojo) zostały podzielone na 5 grup. Po 28 dniach testów twardość owijanych filmami owoców była największa, zaś owoców powlekanych roztworami nieznacząco różniła się od grupy kontrolnej. Oznacza to, że czas sprzedaży śliwek może być o 1/3 dłuższy.

Załączniki:

Zeszyt-24-2020
pdf, 3.25 MB
Data wytworzenia: 04.08.2025
Opublikował w BIP: Artur Wojdyła
Data opublikowania: 05.08.2025 11:41
Liczba pobrań: 21
Opublikował w BIP: Artur Wojdyła
Data opublikowania: 05.08.2025 12:03
Liczba wyświetleń: 18